perjantai 8. maaliskuuta 2013

Päivän Tolvasesta hyvää huomenta!

Päivän Tolvasesta alkaa muodostua päivän keskustelujen herättelijä, joka aamujunassakin valitaan mieluisammaksi lukemiseksi päivän Hesarin sijasta. Villen blogin ja päivän hesarin erottaa muukin kuin maksumuuri. Ville oli tuottelias blogin kirjoittaja jo ennen kuin keksi loistoajatuksen ja päästi vieraansa ääneen blogissaan. Idea on nyt elänyt viikon ja tähän mennessä ääneen ovat päässeet Markku Tuomola, Veeti Kallio, Mika Aittamäki, Susanna Paloheimo ja Jani Muhonen. Jokaisella heistä on ollut hienoja ajatuksia. Markulla egosysteemistä (huomaa ego, ei eko), Veetillä onnen avaimista, Mikalla myynnin esteenä seisomisesta, Susannalla rohkeudesta sanoa sanottavansa ja Janilla musiikin digitalisoitumisesta ja markkinoinnista.

Joko sinä olet koukussa Päivän Tolvaseen?

Perjantaiaamuisen Päivän Tolvasen toimituksen alkukaneetti jäi kuitenkin mieleen pyörimään eikä näköjään tahdokaan päästää otteestaan. Toimitus tai Ville päästi Jani Muhosen ääneen saattelemalla mm. näillä sanoilla:

"Eri asia toki on, tarviiko kaiken olla kaupallista. Eihän blogaaminenkaan mitään tuota. Paitsi mielihyvää."

Minä olen niin eri mieltä. Kyllä, bloggaaminen tuottaa hyvää mieltä, mutta tuottaahan se nyt paljon muutakin. Päivän Tolvasella on usein tuhansia sivunlatauksia jo tuoreeltaan. Kiitos kuuluu tietenkin osittain aktiivisille jutun jakajille, mutta myös mielenkiintoiselle keskustelua herättävälle sisällölle. Eihän kai kukaan jaa artikkeleita tai bloggauksia, joiden ei ole kokenut tuottavan arvoa itselle ja joiden uskoo antavan jotain myös heille, joille kirjoituksen jakaa. Samalla Ville kasvattaa sekä omaa että Rome Advisoreiden verkkonäkyvyyttä, mikä hyvin suurella varmuudella näkyy viivan alla ennemmin tai myöhemmin. Mielihyvän määräkin kasvanee suhteessa viriävään keskusteluun ja jakoihin.

Ville on useaan kertaan maininnut aloittaneensa blogin kirjoittaakseen päiväkirjaa omista ajatuksistaan. Se voi olla sellainen hänelle vieläkin, mutta harvan päiväkirjaa luetaan yhtä ahkerasti kuin Tolvasen. Harvan päiväkirja myöskään käsittelee niin päivän polttavia ja muitakin ihmisiä kiinnostavia aiheita kuin Tolvasen. Sivusta seurattuna Ville tekee aivan mahtavaa työtä oman osaamisensa brändäämisen kanssa. Blogissa hän kertoo ajatuksistaan julkisesti ja välillä sohii ampiaispesiäkin, mutta ainakaan ei jää kukkaseksi tapettiin. Sitä paitsi maailma tarvitsee ihmisiä, jotka eivät kiertele ja kaartele vaan sanovat asiat täsmälleen kuten näkevät niiden olevan. Aina ei tarvitse edes olla oikeassa, kunhan vaan herättää keskustelua ja jää mieleen.

Long live Päivän Tolvanen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Nella. Lämmittävä kirjoitus. Ehkäpä meidän kirjoittajienkin on syytä verkottua. Haluan yrittää elää vähän kuten opetan.

    Nettiin tulee liikaa tietoa. Siksi sitä on kuratoitava, suodatettava jne. Ehkäpää päivän Tolvasen viesti on myöskin se, että jokainen voi rakentaa itselleen verkoston, toimia julkaisijana ja etsiä laumaa samanmielisistä.

    Voimia jatkoon ja toivotaan että Tolvanenkin jaksaa uusiutua. Viikonloppuja! V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Päivän Tolvanenhan on yksi niistä blogeista, joista on hyötyä lukijoille ja sitä kautta siitä ollaan myös kiinnostuneita. Joten en ehkä sittenkään eksynyt aiheesta kovin kauas, vaikka tarkoitus olikin kirjoittaa tylsästi siitä, mitä kaikkea blogilla voi saavuttaa. Ellei sitä euroina näekään, niin maine ja brändi kasvaa.

      Kirjoittajien verkottuminen on oikeasti hyvä idea. Sekin oikeastaan sellainen aihe, josta olen ajatellut kirjoittavani, kun siitä ensin muodostuu päässä selkeästi viestittävä kokonaisuus, jotta muutkin ymmärtävät enkä vain minä itse.

      Tietenkin Tolvanen jaksaa uusiutua. Asenne ainakin on oikea. Voimia ja viikonloppuja. :)

      Poista